‹ paviānu štelles

divriteņbraukšanas video

Jan 17, 2007

Kaut kad laikam novembrī uzņēmu eksperimentālu filmiņu ar webkameru pieskočotu pie riteņa stūres un klēpjdatoriņu mugursomā (iedvesma nāk no šejienes). Lai saudzētu cieto disku, dati rakstījās atmiņas kartē. Braukšanas sajūtu iemūžināt īsti neizdodas – viss lido garām, stūre dreb no triecieniem un aša elpa – bet filmiņā izskatās, ka es tur mierīgi lēnprātīgi ripinos.

Filmiņu ierakstīja VLC – viņš “spēlēja” webkameru un vienlaicīgi to video kodēja un rakstīja failā. Vēl gribēju to filmiņu drusku apgraizīt un pielikt mūziku. Kā parasti izčakarējos ar ffmpeg, mencoder, kareklīgo kino un nesaprotamo cinerella. Beigu galā izlīdzējos ar VirtualDub uz Windows, un miers un viss.

(saite, ja video nerādās)

Šādu eksperimentu kaut kad gribētos atkārtot. Ar labāku video kvalitāti un pārgalvīgāku braukšanu, vienlaikus neriskējot ar klēpjdatora veselību. Kaut kur laikam boot.lv forumos lasīju, ka pareizais risinājums esot somā kā video ierakstītāju turēt videokameru, bet bildes iegūšanai – speciālu kameriņu, kam ir video out. Videokamera 100-300Ls plus mazā kameriņa ~80Ls (ja pareizi atceros) ir drusku par daudz eksperimentam, pamēģināšanai. Ja kādam ir šāds komplekts, es labprāt aizņemtos vai noīrētu; vai ja ir kāda vērtīga ideja – labprāt uzzinātu.