‹ paviānu štelles

SEB MTB 2. posms Krimuldā

May 23, 2007

Svētdien Krimuldā bija SEB MTB maratona 2. posms. Un es tur piedalījos! Pirmajā posmā Cēsis-Valmiera nesanāca, braucu fizmatu laivu braucienā. Lūk, bet šis, otrais posms bija lielisks. Saulains laiks, ātra un ne pārāk smaga trase, un nekādu nepatīkamu atgadījumu.

te es ar pacaniem pēc trases
(te es ar pacaniem pēc trases)

Nezinu īsti, kā lai tagad saraksta. No vienas puses ir daudz visādu sīkumu un atziņu, ko gribētos pieminēt, no otras puses, ja sarakstīšu garu palagu, retajam būs pacietība lasīt.

Trase salīdzinājumā ar pagājušo gadu bija ātrāka un vieglāka. Pagājušo gadu bija slapjš, dubļains, slidens. Daudzi kritieni, braucējiem brūni sāni. Atceros vienu slidenu nogāzīti, kur ar savām plikajām riepām šļūcu lejā kā ar ragaviņām. Šogad – saulains, sauss, smiltis un putekļi. Plikās asfalta riepas pirms sacensībām nomainīju ar robainām, tā ka smiltis īpašas raizes neradīja.

Gan šo, gan pagājušo gadu reģistrējos uz vietas, startēju no beigu gala koridora. Šogad rezultātos uzkārpījos augstāk (man ir 1989. numurs, velo.lv var precīzi izpētīt. Pagājušo gadu bija 1777, var salīdzināt). Beigu koridoriem tāds jaukums, ka var kārtīgi apmierināt savu ego. Kur nevarēja apdzīt, tur braucu zosu gājienā un atpūtos. Pārējās vietās ar žilbinošu smaidu dzinos garām.

Šogad man ir labāks, vieglāks ritenis. Pārslēdzēji “kaujas apstākļos” klausīja teicami – nekādu kļūmju, klusi un precīzi. Pagājušogad šajā posmā man arī vēl nebija kontaktpedāļu. Laikam labumā ir gājuši arī braucieni uz Valmieru un vakara izbraucieni uz Jūrmalu – atšķirībā no iepriekšējām sacensībām, finišā nebiju pusdzīvs pusbeigts zaļā krāsā – varēju runāt un staigāt un vispār normāli, vakarā galva arī nesāpēja.

Ja tu vēl nebrauc MTB sacensībās – iesaku izmēģināt. Foršs piedzīvojums!

Manas piezīmes no 2006. gada sezonas sacensībām – Krimulda, Kandava, Kuldīga, Smiltene