‹ paviānu štelles

Universāla VoIP programma telefoniem - fring

Nov 01, 2007

fring ir programmiņa Symbian un Windows Mobile telefoniem. Ar to var zvanīt un tērzēt Skype, MSN, ICQ, Google Talk, Twitter tīklos. Datu transports vai nu GSM vai WiFi. Te dažas bildītes kā izskatās. Es šo programmiņu izmēģināju uz Symbian telefona – Nokia E50.

Pēc programmiņas uzinstalēšanas norādu savus Skype, Google Talk un Twitter lietotājvārdus un paroles. Pēc tam sarakstā redzu kontaktus no šiem tīkliem un savas telfongrāmatas. Ikoniņa norāda, vai kontakts ir tiešsaistē (zaļš), aizņemts (sarkans), neaktīvs (oranžs) vai bezsaistē (pelēks). Kontaktiem varu piezvanīt vai uzsākt tērzēšanu. Telefongrāmatas kontaktiem varu piezvanīt vai nu tradicionāli pa GSM vai izmantojot SkypeOut.

Programmiņa smuki sēž fonā un izlec priekšplānā tad, kad ienāk zvans vai IM ziņa. Sūtot ziņas, var gadīties aizture līdz pusminūtei, bet var gadīties arī, ka viss notiek ātri. Zvanu kvalitāte ir visai švaka (lietoju EDGE, varbūt ar WiFi ietu labāk), uz robežas ka nevar saprast. Bet datus ēd maz, maksāšanas pēc varētu sanākt lētāk kā GSM sarunas. IM vispār tikpat kā neko netērē. Arī tas, ka programma sēž fonā un gaida zvanus, atjauno kontaktu statusus, neko daudz netērē. Atstāju ieslēgtu pa nakti, no rīta bija pienākusi viena Twitter ziņa, bet pārsūtītie dati bija mazāk par 10KB. Tātad var turēt ieslēgtu visu laiku.

Vēl man ir šāds jauks motīvs un šāda jauka tapete