‹ paviānu štelles

Studijas gaismas, jaunā Nokia, logotips

Nov 28, 2007

Štēnādīiīī rūōdās smuki sagaismotās biužas manā un Puksīša bilžu straumītē.


saite, ja video nerādās

Jaunās spēļmantas ir Edgara nesen nopirktās studijas gaismas. Komplektā ietilpa divi zibeņi ar regulējamu stiprumu, ar “modelling light” un “optical slave” īpašībām.

Modelling light ir tas, ka tā lampa var gan zibināt, gan spīdēt visu laiku. Zibināšanai un nepārtrauktajai gaismai ir katrai sava spuldzīte. Nepārtrauktā gaisma ir vāja, apmēram kā 60W spuldze. Ja pārējā apkārtne tumsā, to varētu lietot lai redzētu, kāds apmēram apgaismojums sanāks ar zibsni. Kā arī, lai pats kaut ko redz, un fotoaparāts var nofokusēt.

Optical slave nozīmē to, ka lampa reaģē uz zibšņiem. Ja kāda zibspuldze nozibina, lampa nozibina līdzi. Otrs veids, kā izraisīt zibsni, ir vadiņš. Edgaram vispār sanāk ļoti eleganti — viņam ir radio-palaidēji. Lietojot tos, viņam nav jāšauj zibens no fotoaparāta, un ar gaismām viņu arī nesaista vadi.

Līdzi nāca divi softbokši, viens lielāks un otrs mazāks, un divi balti cauršaujami lietussargi, un vēl divi statīvi uz kā gaismas un softbokšus vai lietussargus stiprināt. Uz fotoaparāta statīva viņš vēl uzstiprina savu Sigma zibspuldzi, un sanāk trīs gaismas. Ar šādu komplektu jau var daudz visu ko izdarīt. Jāmācās, jāeksperimentē, un tad būs.

Filmiņa tika uzņemta ar uzminiet ko, ar telefonu! Es tagad staigāju ar Nokia 6120 un esmu ar to ļoti mierā. Ļoti uzjautrinošs bija videozvans. Lai to lietotu, LMT klientam jānosūta “VZ+” uz 29319988. Kā arī telefonam jāspēj strādāt UMTS tīklā (telefonā kaut kur rēgojas 3G).

Vēl ir interesanta panorāmas bildēšana. Bildē nevis atsevišķus kadrus, ko stiķē kopā, bet telefonu lēnām griež – viņš analizē bildi un saprot, uz kuru pusi tā kustas, un līmē kopā.

No rītiem mani modina šī dziesma.

Vēl es pačakarējos ar kontaktu sinhronizāciju. Man gribējās, lai sinhronizējas Google adrešu grāmata un telefona adrešu grāmata. Pamēģināju emoze.com, goosync.com, vēl dažus, ko neatceros. Goosync kalendāra sinhronizācija strādā labi, bet kontaktu sinhronizācija ir pilnīgs sūds. Patlaban lietoju šādu jocīgu ķēdīti: Google — Plaxo — Outlook Express — Nokia PC Suite — telefons. Aicinu visus reģistrēties Plaxo, lai tas kļūtu par tirgus līderi un es nebūtu kļūdījies izvēlē :)

Visbeidzot, mans piedāvājums Nesaprasto Sēņotāju Spieta logotipam:

Skices:

logo skices

Rakstot šo, es ļoti piedomāju pie visa, ko zinu un nezinu par kompozīciju. Nu, teksta kompozīciju. Es sāku ar freewriting, turpināju ar labošanu, slīpēšanu, līmēšanu. Sanāca šedevrs kā parasti.