‹ paviānu štelles

Ritenis ziemai

Dec 08, 2007

Man ir plāns visu ziemu uz darbu braukt ar riteni — tāpat kā pagājušo ziemu. Savu “īsto” riteni būtu žēl ziemas slapjumos, dubļos, sāļos un ekstrēmos driftos nodeldēt, tāpēc ziemas braukšanai tika iegādāts lietots parasts ritenis.

Riteņa iegāde notika Ogrē, apmēram šeit. Tas ir noliktavu un angāru rajons, visā tajā juceklī pa vidu ir pāris furgonu konteineri ar lietotiem riteņiem un vīriņš, kas tos tirgo. No astoņiem līdz pieciem darbadienās. Šaubos gan, vai tirgo vēl tagad decembrī, pirku oktobra beigu pusē. Riteņu cenas diapazonā 30-100 Ls, un visai dažādā tehniskā stāvoklī.

Ogres lietotie riteņi

Ritenis, uz kuru krita mana izvēle, maksāja 50 latus. Par šo naudu varēju dabūt arī riteni labākā tehniskā kārtībā, bet šis izskatījās savulaik bijis nopietnāks — pamatīgs, tomēr viegls rāmis, aizvēsturisks LX aprīkojums šur un tur. Uzreiz bija redzams, ka pedāļus un ķēdi būs jāmaina. Aizvedot pie meistara, izrādījās, ka nujā, būs jāmaina arī aizmugurējos zobratus, un priekšā vidējo zobratu. Vecu standartu detaļas, ko grūti/dārgi dabūt. Nu un tad viņš tur nomainīja bremžu trosītes, saregulēja bremzes, pārspieķoja pakaļējo ratu. Un tā, +40 lati. Izmaksas vēl sekos! Kaut kad ne pārāk tālā nākotnē būs jāmaina pakaļējais pārslēdzējs, kaut kad būs pagalam monobloks. Bet nu tagad ir gāžamais. Pakaļējam ratam ir interesants protektors – riepa ir normālā platumā, bet saķeres virsma ir ļoti neliela. Kas nozīmē garu bremzēšanas ceļu, vai, citiem vārdiem, lielisku slīdēšanu arī uz sausa asfalta!

Citās ziņās, viens no maniem pacaniem iegādājas Corratec X-Vert Motion. Rudenī ļoti draudzīgas cenas. Šis ir jau trešais Corratec mūsu ģimenē – man ir X-Vert S’03, māsai X-Vert Expert.

Jancha ritenis

Šeit jauno riteni nobildēju — 20 sekunžu ekpozīcija un piegaismots ar nokiju.