‹ paviānu štelles

GNOME šķirklis Vikipēdijā

Feb 27, 2008

Iztulkoju no angļu vikipēdijas rakstu par GNOME. Ja pamanās kāda kļūdiņa — esi laipni aicināts(-a) to izlabot — tu to vari! Uztaisīju arī aizmetni rakstam par KDEKDE lietotāji sarosās!

Beidzot aizdomājos par maiņas drēbju ņemšanu līdzi uz darbu. Tad var braukt ātri, nav sasvīšanas briesmas. 5 kilometri 15 minūtēs — vienā mierā. Ziemas ritenim salocījās priekšējie zobrati, braukāju ar labo riteni. Zobratu salocīšanās mani pirmajā brīdī galīgi samulsināja, bet tomēr ir vienkārši izskaidrojama — pamazām izskrūvējušās zobratus kopā saturošās skrūves. Tiklīdz nestāv pilnīgi paralēli ķēdes ceļam, tā salocīt var pavisam viegli.

Iepriekšējā nedēļas nogalē sabildēju melnbaltas bildes. Man sanāk tā, ka jābildē uzreiz melnbaltā, jo krāsainai bildei atņemt krāsas žēl. Drīzumā gaidāma arī melnbalta videofilmiņa.

Izlasīju par rezerves kopijām, izdomāju, ka man vienīgie glābjamie dati ir bildes (pirmkodam jāstāv versiju kontrolē, par e-pastu štrunts, par mūziku un filmām galīgi štrunts, nekā vairāk man nav). Bildes stāv laptopā, kurš jebkuru jauku dienu var tikt nozagts vai sadauzīts. Kopēju ar rsync, un patika labi. Vienkārši lietojama komandrindas programmiņa, nekādu dialogu vai vedņu. Vēl tikai vajadzētu kopiju, ko glabāt darbā — ja nu māja nodeg tfu tfu tfu.

Pagājušo piektdienu Linux Centrā notika Ubuntu tulkošana un šopiektdien notiks atkal. Ievēroju, ka šoruden būs četri gadiņi ar Ubuntu kopā nolauzti.

Šorīt nelāgs atklājums. Manām bluetooth austiņām aizlūzusi plastmasas detaļa. Pirmā doma bija — jāpērk jaunas. Otrā doma bija — varbūt var salīmēt. Tagad uzvelkot parastos Nokia stereo ausu puļķus tik saprotu, cik labi bija — skaņas kvalitāte un iespēja pārslēgt dziesmas un mainīt skaļumu ar pašām ausīm.

Iepriekšējā nedēļas nogalē zāģējām ar motorzāģi. No darba netālajā lombardā ir septiņi motorzāģi. Krodziņā Svieks, Šveik! ir garšīgs podiņš no Vltavas labās malas. Gotiskā gaļa arī ir garda. Un alus un viss pārējais. Lūk arī jūsu izvērēšanai mana superīgā brāļa kreatīvs.