‹ paviānu štelles

Garmin Edge 305

Mar 08, 2008

Atelpai no brīvās programmatūras propagandēšanas, manās kuslajās roķelēs ir nonākusi jauka mantiņa — Garmin Edge 305. Tas ir GPS aparāts riteņbraucējiem. Tas ir 88 gramus viegls, ūdensizturīgs, ar ekrāna apgaismojumu, barometrisko altimetru, lādē bateriju pa standartīgo mini-USB portu. Uzlādēts strādā 12 stundas. Pēc ieslēgšanas GPS signālu dabū mazāk kā minūtes laikā.

Šim aparātam ir pieejami divi papildinājumi — pulsometrs un kadences sensors (mēra, cik ātri minos un cik ātri rati griežas). No šiem abiem man ir pulsometrs. Riteņbraucējiem paredzētās lietas — rāda nodedzinātās kalorijas, hronometrs, automātiski pēc atrašanās vietas vai manuāli fiksē apļa sākumu un skaita apļus, saregulējami treniņu režīmi un maršruti, saregulējami brīdinājumi (“tu brauc par ātru”, “tev sirds pukst par lēnu”), “virtuālais partneris”. Pēc brauciena GPS un pulsa datus var ielādēt datorā un analizēt Garmin Training Center programmā vai kādā citā.

Aparāts uzlādēts, pamācība izlasīta un stiprinājums pie riteņa stūres pielikts, ķivere galvā. Šodien ārā riebīgs laiks, smidzina lietus, bet īstiem vīriem dubļusargus nevajag. Aizripinājos uz centru, līdz Vērmaņdārzam, un izbraukāju visus celiņus ar nolūku tos vēlāk sabakstīt OpenStreetMap kartē. Pēc tam tāpat lēnītēm uz māju, drēbes veļasmašīnā un skatos datorā, kas ir iznācis. Training Center programmā nav iespējas eksportēt datus kādā populārā formātā, bet ātri uzmeklējot atradās glītāka un iespējām bagātāka sportistu programma – SportTracks. Izskatās šādi:

SportTracks screenshot

Var dabūt grafikus visādos griezumos, šeit ātrums un pulss laikā. Gan pašā Edge 305, gan datorprogrammā ir iekonfigurētas ātruma un pulsa zonas, tas ir ērti treniņiem, kuros uzdevums ir turēties kādā vienā zonā. Grafikā redzam, ka esmu vizinājies lēni. Tas daļēji peļķu dēļ, un daļēji tāpēc, lai sanāktu kvalitatīvi GPS dati, nebūtu celiņiem norauti stūri.

speed, heart rate / time

Ar JOSM rīku zīmējot celiņus manīju, ka tas ir attīstījies un palicis ērtāks un foršāks. Karte pirms celiņu sazīmēšanas:

Vērmaņdārzs before my updates

Pēc:

Vērmaņdārzs after my updates

Kopsavilkums un tā. Iespaids par Garmin Edge 305 ir pavisam labs. Šķiet labi pārdomāts, viss strādā un viss forši.