‹ paviānu štelles

28" un 26" salīdzinājums, Motorolas austiņas un Zenīts

May 29, 2008

Šo svētdien, 1. jūnijā, Rīgas velomaratons. Ja vēlies piedalīties, reģistrēties varēs arī uz vietas, sacensību dienā. Bet es te skrāpēju galvu, ar kuru riteni man tajās sacensībās braukt — 28” Meridu vai 26” Corratec, jo visa trase ir pa asfaltu. Katram savi plusi un mīnusi. Visriktīgāk būtu braukt ar šosejas riteni, bet tāda man vēl nav. Lai salīdzinātu esošos, ar abiem riteņiem “sacensību režīmā” nobraucu veloceliņu uz Jūrmalu, 10 kilometrus. Abiem bija plikas riepas, ar abiem braucu bez kontaktpedāļiem. Te es pievedīšu tabelīti ar iegūtajiem rezultātiem:

Ritenis Laiks Vidējais ātrums Vidējais pulss
Merida CROSSWAY 8 SX ’07 21:55 28,4 185
Corratec X-Vert S03 ’07 21:09 29,5 186

Secinājums skaidrs, brauks ar Corratec.

Vēl vēlos pastāstīt, ka nesen nopirku Motorola HT820 Bluetooth austiņas. Lielos vilcienos līdzīgas iepriekšējām Cardo S-2 austiņām. Smalkākas, skaidrākas augstās frekvences, nedaudz mazāk nikni basi. Vairāk slāpē apkārtējos trokšņus, kas nav gluži labi riteņbraukšanai — brīdinošu rūcienu sev aiz muguras ir vērtīgi dzirdēt. Stiprāks/jutīgāks raidītājs/uztvērējs.

Vēl arī esmu iegādājis Zenit TTL filmiņu fotoaparātu un piebildējis jau pāris filmiņas. TTL nozīmē Through-the-Lens, ekspozīciju mēra caur lēcu un eskponometra šautriņa ir redzama skatu meklētājā. Tētukam ir Zenit ET, kam eksponometrs ir atsevišķi un šautriņa mazā lodziņā fotoaparāta virspusē. Nu ja, bet tā jau viss līdzīgi kā manai digitālai Canon spoguļkamerai, tikai iztrūkst automātiskie režīmi, autofokuss un vēl atmiņas karte dikti maza :) Pie vienas darīšanas ir nopirkts arī lētā gala Canon skeneris, ar ko ieskenēt filmiņas. Labajā kvalitātē vienu kadru skenē 12 minūtes, bet sanāk arī tīri normāli. Flickr vajadzībām pietiek atliektiem galiem. Krāsu bildēm ir ievērojama ķēpa saregulēt pareizas krāsas.

Ak, un tad vēl es atradu savu pirmo ģeokešu. Ja nezini, kas tas tāds ir, skaties šeit. Ģeokešu meklēšana ļoti labi apvienojas ar riteņizbraucieniem — meklēšanas procesā sanāk uzdurties tādām vietām, ko vienkārši “uz dullo kaut kur” braucot neuzietu.

Visbeidzot, šodien Vērmaņdārzā sapelnījām hēlija balonus un likām tos lietā!