‹ paviānu štelles

jaunais.hanzanet.lv

Jul 04, 2008

Nesen uzpeld jaunais hanzanets, un to “vislabāk izķidā” pods.lv. Pods ar nazi uzšķērž hanzaneta vēderiņu un iebrauc tajā ar pirkstu, akurāti velk pirkstu gar hanzaneta mugurkaulu līdz pirksts krietni noklājies ar iekšējiem orgāniem, tad pietuvina to pie domīgi sarauktās sejas, piedur pie lūpām, saviebjas un publicē.

Internetbanka ir nepatīkama nepieciešamība

Interneta banka ir piņķeris — tajā ir grūti pieslēgties (jāatceras skaitlīši, jāmeklē rokā kodu karte), tajā maksājot vajag zināt kontu numurus un vispār ir nepatīkami veikt maksājumus un redzēt, kā kontā naudas paliek mazāk. Es internetbanku lietoju dažas reizes mēnesī lai kaut ko samaksātu vai pārskaitītu. Vai pa retam pēc ballēšanās, lai saprastu, kur palikusi visa nauda. Tā nu mani, lietotāju, galvenokārt interesē funkcionalitāte — lai varu pēc iespējas ātrāk un mazsāpīgāk izdarīt iecerēto un tad žigli to logu ciet.

Jauc lietojamību un vizuālu pievilcību

Nepatīk fonti, nepatīk krāsas, nepatīk korporatīvās bildītes… Sabīstas no oranžā! No oranžā nevajag bīties, un lietojamība raksturo to, cik ērti ir sistēmu lietot, nevis to, cik glīti tā izskatās. Runā, ka vislabāk lietojamību ir pārbaudīt veicot lietojamības testēšanu — cilvēkam dod konkrētus paveicamos uzdevumus un skatās, cik labi un ātri tas tiek galā. Nevis spriež un min, bet pamēģina. Es savu konta izrakstu un savu jauna maksājuma formu atradu bez kādiem starpgadījumiem, tā ka ar lietojamību viss forši, nekādas pretī muldēšanas. Vajadzētu izmēģināt dažādus scenārijus uz dažādiem cilvēkiem, bet tos gan jau veic pati Hansabanka.

Latvieši ir kritizētāji

Bailīgi kaut ko jaunu Latvijas interneta vidē taisīt, jo garlaikotā publika tūdaļ kāri metīsies plosīt. Bet, kā saka, suņi rej, bet karavāna laiž tālāk, vai ne?