‹ paviānu štelles

Ubiquity

Sep 02, 2008

Noskaties filmiņu par Ubiquity!

Treknajā valgajā melnzemē kurmji rok tuneļus un sakņaugi mīcās pa vagām un komandrindas saskarnes mutējas visādos neiedomājamos veidos. Un tad viņas ķepurojas uz augšu, un pa retam kāda izbāž savu neglīto galvu dienasgaismā, un mēs sajūsmā saucam kaut ko priecīgu. Čau, Gnome Do! Prieks tevi ieraudzīt, Deskbar! Kas tas, vai manas acis neviļ? Kāds prieciņš arī nepareizā ticībā esošiem — Enso! Ar visādiem gudriem auto-complete, bet tomēr šajās programmās vairāk raksta komandas nekā baksta izvēlnes.

Pēdējās dienās progresīvā cilvēce priecīgi sveic Ubiquity — paplašinājumu Firefox pārlūkam. Ar to var no jebkura Firefox loga ātri uzmeklēt Vikipēdijas šķirkli, ģeogrāfisku vietu google kartēs, iesūtīt Twitter ziņu un tādas visādas lietas.

Ubiquity īpaši piesaista manu uzmanību, jo —

  • tas strādā pārlūkā — ir ērti un dabiski piekļūt interneta resursiem un servisiem. Un, kā zināms, šajās dienās viss interesantais notiek pārlūkā. Kuru gan vairs interesē “Desktop Search” vai integrācija ar kaut kādu vecmodīgu e-pasta programmu.
  • Ubiquity komandas tiek rakstītas JavaScript valodā. Ar to man sanāk ikdienā darboties, tāpēc tā vien nagi niez pamēģināt uzrakstīt kādu Ubiquity komandu

Iespļāvu plaukstās un uzbliezu Ubiquity komandu, kas tulko angļu datorvārdus un latviešu valodu izmantojot termini.laka.lv. Pirmo reizi savā īsajā mūžā lietoju jQuery. Pēc Ubiquity spraudņa uzstādīšanas nāc uz šo adresi, tur varēsi pa smalko tikt pie šīs komandas.