‹ paviānu štelles

Canon Elan II

Oct 25, 2008

Canon Elan II — ō, tas ir karsts sūds! Esmu ar viņu ļoti mierā.

Kad ar Zenit TTL jau biju tā kaut cik apradis, es domāju, viss ir forši, BET, saimniecībā lieti noderētu fotoaparāts ar autofokusu un EF lēcu saderību. Zenīta manuālumā gan ir puse visa jaukuma — tā regulēšanās, fotogrāfijas uzņemšanas process. Otra puse ir stilīgais izskats un cietā somiņa — var šūpot plecā, griezt ap galvu, iemest somā. LOL, Aristoteļa svētkos es lēkāju cilvēku pūlī un pārtrūka Zenīta somas siksniņa un tad es rāpoju tur pa leju, pa kāju mežu, un meklēju savu fotoaparātu. Runājot par kāju mežu, tas mani arī izglāba no apsarga. Es biju tuvu skatuvei un priekšā stāvošais apsargs pamāj, lai pienāku tuvāk. Es ar galvu māju viņam pretī noliedzoši un tad viņš sāk lauzties caur cilvēkiem manā virzienā! Ašs pietupiens, šur-šur starp kājām un es jau esmu gluži citā vietā, hahā!

Tātad, autofokuss un EF lēcu saderība. Izlasu Canon EOS filmu autofokusa kameru ceļvedi un redzu, ka man pašā laikā būtu Elan II. Pirku no eBay, septiņdesmit dolāri plus kuģošana, kas ir septiņdesmit dolāri, vai ne.

on the way to Ladies' View
(Fotogrāfijā gabaliņš no Kilārnijas apkārtes. Bildēts, saprotams, ar Elan II)

Ar Elan II patlaban ir izšautas 3 krāsu filmiņas, šeit bildes, un kā tad ir? Lielāks un smagāks par Canon 350D, kuru daži apsaukā par dāmu fotoaparātu, jo nevarot savā lielajā ķetnā saturēt. Nuja, šajā ir kur ieķerties. Ir visādas podziņas un ripulīši un glaunas lietiņas — pats ievelk filmu, uzstāda filmas ISO jūtību. Pirms kadra bildēšanas var pateikt, ka šo kadru gribēšu vairākas reizes eksponēt. Māk attīt filmu atpakaļ tā, ka paliek ļipiņa ārā. Lielāks, gaišāks skatu meklētājs kā 350D, un mana Canon EF 28-135 IS USM lēca platajā galā nu jau izskatās pēc platleņķa. Uz filmu kameras tā sanāk ideāla “walk-around” lēca. Bildēšanas process satriecoši līdzīgs Canon 350D, tādi paši režīmi, līdzīgi skaitlīši skatu meklētājā, tik vien tā atšķirība, ka pēc kadra uzņemšanas nevar ekrāniņā paskatīties. Ir gadījies pēc klikšķa pacelt kameru pie acīm un paskatīties aizmugures plastmasā haha.

Par izmēru, nuja, Elan II ir pārāk masīvs klucis, lai ikdienā staipītu apkārt, ikdienai vajadzētu ko mazāku. Tiek izvērtēts Olympus 35 RC, bet ar to man tikai viena filmiņa pagaidām, es vēl neko neteikšu.