‹ paviānu štelles

Patērniecība, vikipēdija, klavieru un zvanu skaņas

Nov 21, 2009
Iepirkšanās drudzis tuvojas, kredītkarte kvēlo maciņā. Visu nevar dabūt, un, ar vēsu prātu padomājot, neko jau arī īsti nevajag. Bet tik tāpat pa laikam gīkiskā nodabā iepētu jaunos fotoaparātus, objektīvus, SSD diskus, veselus laptopus (i7 FTW), divriteņus un tā tālāk. Tas ir dumjš laika tēriņš, jo pēc izpētes un pasiekalošanās nekāda rezultāta tak nav.

Pēdējās dienās drusku padarbojos latviešu vikipēdijā, iztulkoju dažus ar fotogrāfiju saistītus rakstiņus. Garākais ir par 35mm fotofilmiņu, to jau pasen biju iesācis un nu piebeidzu.

Šodien ar riteni pabraukāju pa centru. Tā kā vairs centrā nedzīvojam, var nedēļas paiet pa maršrutu māja-darbs-veikals-māja. Upē bija ātra straume un putu vērpetes, kajak-un-tamlīdzīgiem laivotājiem noteikti acis iespīdētos, to ieraugot.

Bakstījos ar skaņas taisīšanas programmām, virtuālām klavierēm. Pāris stundu pūliņi, un nu es varu bungot pa klaviatūras taustiņiem, un skan "īstas" flīģeļa skaņas. Lūk, re --
Maestro Concert Grand v2 is a big giga bank using 792 stereo samples of a concert piano, a Yamaha CF3 from the early 90s, It was chromatically sampled to maintain the tempered tuning. The samples were recorded with two Neumann KM84 microphones, disposed in X/Y, with 5 velocity layers, and weighs 932 MB !

Tad sekoja buršanās pa "kā lasīt nošu pierakstu" tipa lapām un neveikla pirkstu mežģīšana uz klaviatūras; gribamo lietu sarakstam pievienojusies MIDI klaviatūra (vai sintezators ar MIDI izeju).

Nu re, un par mājās nākšanu -- uz Ziemassvētkiem Latvijā ieradīšos 23. decembrī, vakarā, un prom atkal laidīšos 5. janvārī, priekšpusdienā. Kā lai pacilāti šo visu nobeidz ... bliukš, urā!