‹ paviānu štelles

Ar velo Rodas salā

Mar 30, 2012

Esmu Rodas salā Grieķijā, Līvānu velokluba rīkotā treniņnometnē. Šeit ir silts un saulains un man patīk!

Riteņus ņēmām līdzi lidmašīnā, iepakotus kartona kastēs. Pakojoties man bija ko papūlēties, lai savu jauno riteni ar 29 collu ratiem iemānītu 26 collu riteņa kastē. Galvenā ķeza ir ar ratiem un bremžu rotoriem. Kastes svara limits ir 30kg, tāpēc tajā varēju sapakot arī velo drēbes, remonta lietas, rezerves dakšu u.c.

Otrā galā kastes ieradās diezgan pabružātas, ar jauniem caurumiem un buktēm. Vienam kolēģim salauzta dakša, vienam norauta hidraulisko bremžu šļauciņa, man bija sēdeklis šķībs un no sliedītēm gandrīz nomaucies--es domāju un nevaru saprast, kas kastei ir darīts, ka tā varēja notikt. Šo skādi, par laimi, varēju viegli salabot, padauzot sēdekli pret zemi :-)

Kā te izskatās, --mājas lielākoties bez jumtiem, mazmašīnītes vai arī nobružāti 30-gadīgi pikapi, cilvēki smaidīgi, māj un sveicina. Pārsvarā akmeņaina ainava, bet zaļuma drusku vairāk, kā gadījās redzēt Maltā.

Ar braukšanu pirmās trīs dienas iet sekmīgi, veicam gan pieklājīgus attāluma kilometrus, gan augstuma metrus. Pirmās divas dienas braucām pa asfaltu, šodien sanāca arī nobraukt uz šķembu ceļiem un takām--lieliski, lieliski, lieliski.

Reku dažas bildes no telefona--
riteņu kastes pie Kauņas lidostas
šādi forši grants ceļi bija šodien! Jaudīgs augšup ceļš un tad lēzens lejup--ļoti patika
Maza pilsētiņa, kur ēdām saldējumu :-)