‹ paviānu štelles

Tukums '12

Aug 07, 2012
Ceturtdiena, 6:30, modinātājs! Es no gultas ārā, mašīnā iekšā un vālēju uz Tukumu! Jūhū!

9:00 esmu Tukumā, Rimi brokastis, kāpju uz velo un, telefonā karti skatoties, ripinos uz svētdienas SEB trasi. Kaut kas nelīmē: trases sākumam bija jābūt pa granti, bet ir superīgas meža taciņas. Norādes arī nav manāmas. Pēc pāris kilometriem nāk skaidrība: es braucu pa trasi pretējā virzienā, haha. Griežu atpakaļ uz Tukumu un sāku no gala.

Pēc trases izbraukšanas tiekos ar draugiem, kas jau ir gandrīz gatavi velo-tūrismam. Tikai jāpieskočo pie braucamajiem pēdējās teltis un ūdens pudeles. Pa ceturtdienu, piektdienu, sestdienu izbraucam uz Enguri, Mērsragu, Sabili un atpakaļ uz Tukumu. Tā kā braucam lēnām, krietnu dienas daļu sanāk nosēdēt uz velo un saulē, tad vēl gulēšana teltī--ir vieglas bažas, kā būs ar sniegumu svētdienā. Bet pats brauciens foršs, kā jau vasarā: ar sauli, bumbu, saldējumu, pirti/jūru, māršmelo ugunskurā, aliem, vīniem, sidriem un peldēšanos negaisā.

Svētdiena, 8:30, rosība nometnē! Es no telts ārā, mašīnā iekšā un vālēju uz Tukumu! Jūhū!

Pirmsstarta procedūras kā parasti: nopirkt paiku, piereģistrēties, uzjaukt dzērienu, pielikt numurus, uzvilkt drēbītes, savākt līdzi ņemamās mantas, iesildīties. Starta temps, arī kā nereti: pilnīgi pilnīgi uz pilnu jaudu. Pirmās 25 minūtes pa lielam anaerobas, un max pulss tiek sasniegts ik pa brīdim. Bet, --tā ir, sākumā jānoturas cik vien var līdzi, un tad vēlāk jau paliek izturamāk. Un, salīdzinot ar citiem šī gada SEBiem, ja neskaita starta rāvienu, šajā posmā jutos vislabāk. Nu tā, ka nav jāmirst nost, tikai lai noturētos līdzi.

Trases otrajā pusē tehniski singletrack. Dažus momentus nebiju sajūsmā, ka nevaru tikt garām kādam bailīgākam/uzmanīgākam braucējam: šis pa priekšu kratās, it kā jau ne lēni, bet drusku ātrāk varbūt varētu. Bet nevar gan zināt, varbūt man ar piebremzēšanu tieši paveicās. Ieskatam dažas Reiņa Hofmaņa bildes :-)
Pēc nepārforsētām meža takām palika pāri jauda pēdējos kilometrus pa pilsētu nobraukt ātri un "finišēt stipram". Laba sajūta!

Bildes:

Tautas starts putekļu mākonī. Foto: A. Ieviņš

Skaisti skati ap Tukumu, tā gan, tā gan! Foto: E. Vaivads

Dažus km pirms finiša stūrēju cauri upītei. Foto: L. Preisa

Drīzumā šajā rakstu krātuvītē gaidiet: par 24h sacensībām Ikšķiles novadā, Ogres zilajos kalnos.