‹ paviānu štelles

Treniņnometne Maljorkā

Apr 25, 2014
Es biju drusciņ prom, uz 2 nedēļām braukt ar riteni siltās zemēs.

Šogad braucām uz Maljorku. Kas tur ir bijis, jau zinās, bet man bija pirmo reizi tie prieki par nokļūšanu tādā kā riteņbraucēju paradīzē. Silts, skaisti skati, uzbraucieni un nobraucieni plašā izvēlē, daudz velo veikalu un nomu, daudz draudzīgu velo braucēju, pilnīga bezrūpība un aizmiršanās no ikdienas. Bet vajag arī to ikdienu, vēso un plakano Latviju, lai varētu novērtēt atšķirības!

No treniņu viedokļa visefektīvāk būtu trenēties uz ruļļa, taisīt individuāli sastādītus strukturētus treniņus. Ēst pēc precīzi saplānotas ēdienkartes. Iet gulēt vienmēr vienā laikā. Un par alusvīnu vispār būtu jāaizmirst. Bet... Mani ņemties ar riteņlietām motivē dažādas lietas. Protams, treniņi un tiekšanās uz labākiem rezultātiem. Bet arī brauktprieks, dabas skatu baudīšana, laba kompānija grupu braucienos un sacensībās, sevis uzturēšana pienācīgā formā, praktiskie labumi (Rīga-Valmiera ar velo? pffft!), utt.

Attiecīgi, nometnes primārais nolūks man bija uzlabot (vai vismaz nesabojāt) fizisko formu. Bet vēlējos arī vienkārši daudz braukt ar riteni, uzbraukt daudz kalnos, vizināties grupu braucienos, un atjaunot traktorista iedegumu, kamēr Latvijā ar ziemas riepām vēl rullē. Un to visu izbaudīt.

Šogad arī šo to safilmēju. Dažas dienas braucu ar GoPro uz ķiveres, citas dienas ar mazo Sony NEX fotoaparātu kaklā. Redz', kas ir sanācis: