‹ paviānu štelles

Neo1973 iznāks 11. martā

Jan 22, 2007

Pirms kāda laiciņa jau pieminēju daudzsološo Neo1973. Tolaik ap to vēl virmoja neskaidrības – kad tas nonāks pārdošanā un vai vispār iznāks – jo izskatījās pārāk labi lai būtu patiesība. Kopš tā laika sekoju līdzi fanu sarakstei – viņi tur diskutē un fantazē, salīdzina Neo1973 ar iPhone, un berzē rokas un priecājas. Pa laikam sarakstē ar īsām piezīmēm atbild arī ražotāju pārstāvis Sean Moss-Pultz. Gluži nesen viņš sarakstīja garāk.

Īsumā, viņš pastāstīja par savu cerību un pārliecību, ka Neo1973 kļūs par pirmo īsteno ubiquitous computing iekārtu. Jo, atšķirībā no, piemēram, iPhone, tur viss būs atvērts!

We will always try our absolute best to give you devices that are as open as possible. Our goal is freeing end-users and businesses alike from proprietary constraints. We’re about encouraging people to modify and personalize their software to support their individual needs. Building products as we do, we strive to enable people to connect and
communicate in new and relevant ways, using their own languages and their own symbols.

Tālāk vēstulē viņš atgādina un apstiprina telefona tehniskos parametrus, piemin ieplānotās community vietnes – bugzilla, wiki, planētu. Un, pats galvenais, viņš atklāj datumu, sākot no kura telefonu varēs iegādāties. 11. marts, $350. Tālāk viņš kaut ko drusciņ pastāsta par programmām, kas telefonā būs (nu nevis attēlu albums un mūzikas pleijeris, bet gcc, xorg, gtk un tamlīdzīgām). Visbeidzot viņš atklāj, ko nozīmē telefona nosaukums.

At this point, we should tell you why we chose the name “Neo1973.” “Neo” means new. Dr. Marty Cooper (the inventor of the mobile phone) made the first call ever in 1973.

We believe that an open source mobile phone can revolutionize, once again, the world of communication. This will be the New 1973.

Lūk tā. Izskatās varen intriģējoši. Ultimatīvā spēļmantiņa, pat ja ar to nebūs iespējams zvanīt!